top of page

Πως κρατάμε το στρωματάκι μας καθαρό;

Ας αρχίσουμε με το ότι το καλό μας στρωματάκι, ο σύμμαχος της πρακτική μας, δεν μπορεί να μυρίζει σαν αποδυτήρια ομάδας μπάσκετ:)

Με αυτό το κίνητρο όπως και με το ότι δε θέλουμε να κρατάμε την αναπνοή μας όταν ξαπλώνουμε μπρούμυτα, ας δούμε τις τόσο μα τόσο απλές ανάγκες του.


Αν το στρώμα σας το μοιράζεστε με άλλους σε ένα στούντιο τότε έχετε να κάνετε μόνο δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να το σκουπίζετε από τον ιδρώτα με μια πετσέτα μετά το μάθημα. Το δεύτερο, να το διπλώνετε στη μέση, έτσι ώστε η πάνω πλευρά που κάθεστε να αγγίζει μόνο τον εαυτό της και όχι την πλευρά που ακουμπά στο πάτωμα όπως θα συνέβαινε αν το ρολάρατε απευθείας.



Το επόμενο επίπεδο καθαριότητας είναι το πλύσιμο! Εδώ θα γράψω μόνο αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ και εγγυημένα δε καταστρέφουν το στρώμα, αλλά ούτε το κάνουν ολισθηρό ή κολλώδες.


Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να το βάλετε σε μια μπανιέρα με νερό που ίσα ίσα το σκεπάζει και να ρίξετε μέσα άφθονο ξύδι. Το αφήνετε εκεί το λιγότερο μια ώρα πριν το ξέβγαλμα και το απλώνετε.


Το δεύτερο που έχω δοκιμάσει και επίσης λειτουργεί φανταστικά είναι να κρεμάσετε το στρώμα κάπου, και αφού ρίξετε νερό με πίεση να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε διάλυμα νερού με ξύδι 50/50. Αφού το αφήσετε λίγο, το ξεβγάζετε και πάλι με πίεση.


Και στις δύο αυτές λύσης χρησιμοποιούμε ότι πιο φυσικό και ακίνδυνο τόσο για το στρώμα όσο και για το δέρμα μας. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να καθαρίζει φανταστικά και συγχρόνως να απομακρύνει εντελώς τη μυρωδιά.


Το τελευταίο που έχω δοκιμάσει είναι να τρίψω το στρωματάκι μου με πράσινο σαπούνι. Όχι τεράστια ποσότητα με πολύ αφρό, αλλά ένα σφουγγαράκι ίσα ίσα νοτισμένο και περασμένο πάνω από μια μπάρα πράσινου σαπουνιού. Καλό τρίψιμο, ξέβγαλμα και στέγνωμα.


Προσοχή! Όταν βάζω το στρώμα να στεγνώσει, δε το βγάζω στον ήλιο. Το αφήνω να πάρει το χρόνο του και να στεγνώσει υπό σκιά σε εξωτερικό χώρο κρεμασμένο. Αν το βγάλετε στον ήλιο, ο ήλιος θα το ψήσει και θα το κοκαλώσει ή θα το κάνει να τρίβεται ή θα το λιώσει, σε κάθε περίπτωση κάτι κακό θα του συμβεί.


Πολλοί ακόμα τρόποι καθαρισμού κυκλοφορούν και μπορείτε να τους βρείτε εύκολα. Κάποιοι βάζουν το στρώμα τους ακόμα και στο πλυντήριο με μια χαρά αποτέλεσματα, όμως αν έχετε αγόρασει ένα καλό στρώμα από φυσικό υλικό προσπαθήστε να προτιμήσετε ένα φυσικό τρόπο καθαρισμού.


Extra tip!

Μπορείτε να γεμίσετε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, που έχει την ιδιότητα να απολυμαίνει, και να ψεκάζετε το στρωματάκι σας όσο συχνά θέλετε.



Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page