top of page

Mum and baby happy together/ευτοκία/yogatarashome

Ο πρώτος καιρός μετά τη γέννηση του μωρού είναι σαν να πρέπει να τρέξεις μαραθώνιο άυπνη και πεινασμένη. Αυτό είναι κάτι σαν δεδομένο και είναι ωραίο να νιώθει κανείς ότι δεν είναι ο μόνος που του συμβαίνει.

Έχετε μωρό, έχετε πια μια ζωή με μωρό και αυτό θέλει ψυχραιμία και εστίαση στις απολαύσεις. Τα δύσκολα του πρώτου καιρού θα περάσουν όπως και η ανεπανάληπτη ομορφιά των πρώτων στιγμών. Εκπαιδευόμαστε να αντέχουμε και να αντιμετωπίζουμε ότι προκύπτει, αυτό όμως δεν είναι κάτι που δίνεται αλλά που κατακτάτε. Θέλει προσπάθεια, όρεξη και επιμονή, μέχρι να ανακαλύψω έναν νέο συμπαθητικό εαυτό, αυτόν τον «εγώ χαρούμενη με παιδιά».

Τον πρώτο καιρό μαζί με την χαρά, προκύπτουν και άλλα συναισθήματα όπως αμηχανία, φόβος, άγνοια. Και όλα αυτά μαζί με την κούραση μας κάνουν πιο διστακτικές στο να κοινωνικοποιηθούμε να ασκηθούμε ή να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Και επειδή είναι αλήθεια ότι όλες αυτές οι κοιλιές έκπληξη φεύγουν και μας αφήνουν με μια λαχτάρα, είπαμε λοιπόν να συνεχίσουμε τις συναντήσεις των γυναικών της Ευτοκίας με πρώτη συνάντηση 1,5 μήνα μετά τη γέννα με τα μωρά πια.

Μαμάδες και μωρά σε ένα στρωματάκι με μπόλικα μαξιλάρια στο χώρο του συλλόγου yoga Tara’s home χαλαρώνουν, γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τις άλλες μαμάδες και τα μωρά τους, έχουν τον χώρο να υπάρξουν ελεύθερα και να μοιραστούν την όλη εμπειρία του πρώτου καιρού.

Σκεφτήκαμε ότι η πρώτη ανάγκη που πάμε να αγγίξουμε είναι αυτή της επαφής, της επικοινωνίας, της ενημέρωσης, της ανακούφισης και της χαράς. Χαρούμενες μαμάδες άρα χαρούμενα μωρά!

Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες και στη πρώτη ώρα της συνάντησης μας με τις μαίες, τη ψυχολόγο και τους παιδιάτρους της Ευτοκίας θα ασχολούμαστε με θέματα ύπνου, συμπεριφοράς, θηλασμού και διατροφής, θα δούμε πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω του βρεφικού μασάζ και πολλά άλλα που θα διαμορφώσει η ανάγκη της ομάδας.

Στη δεύτερη ώρα θα κάνουμε yoga παρέα με τα μωρά μας.

Και εκτός του ότι θα χαλαρώσουμε και θα απολαύσουμε την ξάπλα, θα αρχίσουμε μια ήπια αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό. Πολλές ασκήσεις εξισορρόπησης της κουρασμένης πλάτης, ανακούφιση των χεριών, επαναφορά των κοιλιακών μυών και γενική ενδυνάμωση και τέντωμα.

Όλα αυτά σε αληθινά αργούς ρυθμούς γιατί το σώμα χρειάζεται χρόνο να συνηθίσει και να επανέλθει όπως και μείς! Θέλουμε μαμάδες που τρώνε φυσιολογικά, που ξέρουν να απολαμβάνουν το σώμα τους σε όλες του τις φάσεις και που αντιμετωπίζουν τα σκούρα με χιούμορ! Πάντα βέβαια η παρουσία των μωρών θα κάνει την πρακτική μας αναπόφευκτα πιο παιχνιδιάρικη αλλά το ίδιο ουσιαστική και βοηθητική.

Ο μεγαλύτερος αριθμός μαμάδων που θα συμμετέχουν στην ομάδα είναι 8. Θα ήταν ωφέλιμο για την ομάδα να είναι όσο γίνεται σταθερή και παρούσα έτσι ώστε να μπορέσουμε να μπούμε με ελαφράδα, λίγο πιο βαθιά και να δημιουργήσουμε για τα μωρά ένα σταθερό περιβάλλον.

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page